De uitgebreide cursus/opleiding lingerie is van hoogwaardig niveau, uniek in het vakgebied en voor iedereen toegankelijk . De cursus/ opleiding vormt een goede basis om je beroep hiervan te maken of gezellig voor de hobby. De cursus/ opleiding verschaft je veel inzicht in de theoretische en praktische kant van het aparte "vakgebied".

Om de cursus of opleiding te volgen heb je geen ervaring of vooropleiding nodig. Alles wordt op een zeer eenvoudige wijze omschreven en door de vele illustraties is gemakkelijk deze cursus/ opleiding te volgen.

Nergens vind je deze uitgebreide opleiding/ cursus waar je zoveel modellen slips, beha`s, badpakken, bikini`s, hemdjes en nachtkleding aanbod komen.

Ook geheimen van "lingerie ontwerpen" worden ontrafeld en vele tips & trucs voor jezelf of een ander kan je gelijk toepassen.

Met de opleiding lingeriedesign wordt meer aandacht besteed aan naaitechnieken. Met de cursus lingeriedesign zit het onderdeel naaitechnieken niet. ( zie beneden voor inhoud cursus en opleiding)

Het is mogelijk om examen te doen, maar is geen verplichting. De examens worden 2x per jaar op locatie afgenomen. Wil je geen examen doen, dan krijg je een certificaat.

Inhoud van het lesboek:Geschiedenis, stoffenkennis, maten meten, figuuranalyse, grondpatronen tekenen op schaal en ware grote, grondpatronen omzetten in eigen maten, pasmodellen vervaardigen, eigen ontwerpen tekenen en assembleren. Bij de opleiding ook naaitechnieken.

 

 De opleiding lingeriedesign is momenteel alleen te volgen bij de fashionvakschool & fashionstudio of als thuisstudie..

Wil je een proefhoofdstuk van deze opleiding ontvangen? Dit kan je aanvragen bij www.fashionvakschool.nl of www.fashionstudio.be

 

 

Bij de cursus lingeriedesign ligt de nadruk op het patroontekenen van slips, beha`s, zwemkleding, tops/ hemdjes en meer.... Er komen geen naaitechnieken in voor. Alle patronen worden op 1/4, 1/2 en 1/1 schaal getekend. De grondpatronen teken je eerst in fictieve maten en daarna in eigen maten op 1/2 schaal en ware grote. 

Van ieder grondpatroon maak je pasmodellen. Dit zijn modellen die je van stretchstof maakt zonder afwerking of elastiek. In sommige gevallen kan je correcties aanbrengen zodat het pasmodel perfect zit. Hier wordt veel aandacht aan besteed. Lingerie moet namelijk als een 2e huid zitten.

Als een onderdeel, zoals de slips klaar is, dan ga je een bestaand model of eigen ontwerp maken. Deze is wel met de juiste stof, afwerking en elastiek. Je leert werken met rek tot zeer rekbare stoffen die een andere aanpak nodig hebben dan bij gewone stoffen. Hierbij krijg je alle begeleiding die je nodig hebt.

Alle onderdelen van het lesboek worden op deze manier afgemaakt.

Eigen initiatief en creativiteit inbrengen is erg belangrijk... jij bent degene die het gaat dragen.....